העסקת עובד זר תלויה בתנאי זכאות המעוגנים בחוק.
במידה ואתם מעוניינים להעסיק עובדים זרים לסיעוד בביתכם, הרי שחשוב מאד להבין שלא כל אדם בהכרח זכאי לעשות זאת.
ההעסקה עצמה תלויה במצבו הסיעודי של האדם, וכן בפרטים נוספים הקשורים למצבו הרפואי, האישי והמשפחתי גם יחד.
שימו לב כי העסקת עובד זר שלא לפני התקנות הללו, היא עבירה על החוק, ובוודאי שלא תוכלו לקבל על כך מימון מן הביטוח הלאומי.
אז איך מקבלים את הזכאות הזו? להלן כל הנקודות והתנאים שכדאי להכיר:
מי זכאי לעובד זר ומהם התנאים?
- מבחן הביטוח הלאומי – קודם כל, הביטוח הלאומי עורך מבחני תפקוד מיוחדים לכל אדם שמעוניין להעסיק עובד סיעודי כולל מי שמבקש להעסיק עובדים זרים לסיעוד.
המבחן עצמו מיועד לאנשים בכל הגילאים על מנת להוכיח כי הם זקוקים לעזרה סיעודית.
שימו לב שלעתים גם אם מדובר על אדם שמתפקד ברמה גבוהה יותר, הרי שישנם גם מקרים חריגים. אנשים בגיל מבוגר מאד (מעל 90), אנשים שלוקים בפיגור שכלי, אנשים שהם הורים לשלושה ילדים ומעלה ועוד מקרים נוספים.
- ילדים נכים – ישנו מקרה מיוחד שבו מותר להעסיק עובדים זרים לסיעוד, והוא עבור ילדים אשר נקבע כי הם נכים הזכאים לקצבת נכות. כל עוד הם זכאים לקבצה הרי שמטעם הביטוח הלאומי הם גם זכאים להעסיק עובד זר.
שימו לב כי יש להוכיח במקביל שעקב הנכות הספציפית של הילד, הוא זקוק לסיוע סיעודי. לא כל ילד שמקבל קצבת נכות, בהכרח גם זקוק לסיוע סיעודי.
- נכי צה"ל ונפגעי פעולות האיבה – בהתאם החוק, הם מאובחנים ע"י אגף השיקום במשרד הביטחון, אך עדיין הם זכאים לגמרי להעסיק עובדים זרים לסיעוד, במידה והגוף המתאים בדק אותם והגיע למסקנה זאת.
וממי עוד כדאי לקבל היתר?
שימו לב כי בנוסף להיתרים שאתם מקבלים ממשרד הביטחון והביטוח הלאומי, הרי שאת ההיתר הסופי להעסקה של עובדים זרים לסיעוד, עליכם לקבל ממנהל האוכלוסין וההגירה, אשר בודק את טיבו של העובד הזר שאתם רוצים להעסיק ואת התעודות שלו. המשרד הוא זה שקובע שאכן מותר לו להישאר בארץ ולעסוק בתחום
צריכים עזרה בעת בדיקת זכאותכם? צרו איתנו קשר ונשמח לסייע.